Vlaams Belang manifestateert tegen Megamoskee

Vlaams Belang verzette zich niet alleen in de gemeenteraad van Gent tegen de komst van een megamoskee aan de Gebroeders de Smetstraat. Vlaams Belang organiseerde op dinsdag 7 november ook een protestactie aan het voormalige Tractiestation. Daar voerden Gents fractieleider Johan Deckmyn en Federaal kamerlid Filip Dewinter het woord.De betoging verliep zonder incidenten, maar het ganse gebied rond de toekomstige manier was door een leger van politiemensen omringd, er waren waterkannonen voorzien en er vloog zelf een helicopter rond om alles in de gaten te houden.

Termont = mini-Erdogan

Toch waren de organisatoren van de betoging niet te spreken over het feit dat – tegen de gemaakte afspraken in – de pers niet werd toegelaten toe de plek waar de protestactie plaatsvond. De actievoerders die niet met tram 1 waren gekomen, mochten ook al niet door, zodat er heel wat Vlaams Belangers niet konden deelnemen aan het protest.

Blijkbaar bevindt burgemeester Daniel Termont zich in een moeilijke positie ten aanzien van zijn Turkse kiezers. Die lieten immers weten dat ze niet begrepen waarom Termont deze betoging had toegelaten. Nu ja, Turkije is onder Erdogan dan ook geëvolueerd naar een regime, waar men het ook al niet meer te nauw neemt met de vrije meningsuiting.

Misschien is Termont wel in de leer gegaan bij de Turkse president, want door de pers te verbieden en andere actievoerders niet toe te laten ontpopte hij zich zowaar tot een mini-Erdogan.

Turken bezetten de straten

De sfeer in de Rabotwijk was die avond uiteraard zeer gespannen. De aanwezige politiemacht was er vooral om de Vlaams Belang actievoerders te beschermen. Want het was duidelijk: de omliggende straten werden bezet door Turken die met reuze Turkse vlaggen zwaaiden en vaak ook symbolen van de extremistische Turkse Grijze Wolven gebruikten.

Ook vanuit omliggende gebouwen werd er door jongeren tegen Vlaams Belang gescandeerd en in verschillende van deze gebouwen werden ook Turkse vlaggen opgehangen.

De conclusie ligt voor de hand: de wijk Rabot wordt meer en meer een uitsluitend Turkse wijk…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail