Turken zijn baas in de Sleepstraat

Op de sociale media circuleert er een filmpje waarop twee agenten (duidelijk herkenbaar in beeld) er verbaal van langs krijgen vanwege enkele Turken. Aanleiding was blijkbaar een politiewagen die gestopt was in het Godshuishammeke, een zijstraat van de Sleepstraat.

De agenten wezen er vervolgens een vrachtwagenbestuurder op dat hij verkeerd was geparkeerd. De chauffeur (van Turkse origine) pikte dit blijkbaar niet en beide agenten moesten het (verbaal) ontgelden.

Sommige Turkse reactie van toegestroomde Gentenaars van Turkse origine logen er niet om en waren duidelijk racistisch van inslag. Het incident werd ook gefilmd. Toen één van de agenten de filmende man verzocht zijn identiteitspapieren te tonen, weigerde die. Hij liet (met een duidelijk Turks accent) weten dat de politieagent daar het recht niet toe had.

Omstandigheden laten PV niet toe

Toen Gents fractieleider Johan Deckmyn namens het Vlaams Belang aan burgemeester Termont vroeg waarom de Turkse man niet geverbaliseerd werd, was het antwoord verbijsterend. De burgemeester stelde: “De omstandigheden lieten niet toe de filmer te identificeren.”!

Deckmyn reageerde boos en verweet de burgemeester klassejustitie. Dit is ongehoord, stelde hij. Mocht een Vlaming zo reageren, dan zou hij wel rap een proces verbaal aan zijn been hebben!

Wie het filmpje wil bekijken vindt het door hier op te klikken. Het werd ondertussen al 51.000 keer bekeken en 367 keer gedeeld. Daar kan men met eigen ogen zien wat de “omstandigheden” waren die niet toelieten om op te treden. Eén ding is zeker: de Turken zijn baas in de Sleepstraat!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail