Stad Gent gedoogt illegale bewoning aan de Meeuwstraat

Het Vlaams Belang werd enkele weken geleden gecontacteerd door buurtbewoners van de Meeuwstraat (Wijk Muide-Meulestede). Op de hoek van de Meeuwstraat en de New Orleansstraat werd er illegale bewoning gesignaleerd. Men vermoedt dat één of meerdere Roma-gezinnen daar in kampeerwagens huizen.

Toen Gents gemeenteraadslid Johan Deckmyn dit hoorde ging hij ter plaatse kijken en foto’s nemen. De locatie is er door begroeiing aan het zicht onttrokken, maar er zijn duidelijke tekenen van bewoning.

Deckmyn stelde burgemeester Termont daarop de vraag of de stad hiervan op de hoogte was en wat ze eraan zou doen.

Buurtstewards

Het antwoord was ontstellend: de buurtstewards blijken op de hoogte te zijn van het feit dat er daar mensen wonen. Maar blijkbaar zijn ze niet op de hoogte van klachten. De buurtstewards bieden ondersteuning aan het gezin. De ondersteuning bestaat uit informatie aanbieden over rechten en plichten in Gent/België.

Ook de Wijkpolitie is op de hoogte van de bewoning van twee caravans die zijn opgesteld op de hoek van de Meeuwstraat–Windmolenstraat–New-Orleansstraat. Het gezin werd geïdentificeerd door de buurtinspecteur. De Scheepvaartpolitie is tevens op de hoogte.

Ook bij de Politie zijn er nog geen klachten inzake overlast gekend die gerelateerd zijn aan de vestiging van het gezin op de gestelde plaats. Enkel via mail kreeg de Wijkpolitie al enkele loutere meldingen binnen van hun aanwezigheid aldaar.

Moraal van het verhaal: men treedt dus niet op, in de stad wordt het illegaal bewonen van percelen blijkbaar zonder problemen toegestaan.

Vraag & antwoord vindt u door HIER te klikken.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail