Moslimextremisme in Gent: eerst ontkend, nu bewezen!

Reeds van in het begin toen de problematiek rond de “Syriëstrijders” in de actualiteit opdook, stelde Johan Deckmyn, fractieleider Vlaams Belang in de Gentse gemeenteraad, op regelmatige basis vragen aan de Gentse burgemeester Termont (sp.a).

“Geen tekenen van radicalisering”

Eerst verklaarde de burgemeester dat er in Gent geen sprake was van radicalisering. Hij voegde er giftig aan toe dat Deckmyn dit wellicht betreurde. Naar aanleiding van het schietincident met islamitische terroristen in Verviers kwam deze problematiek op nationaal vlak pas echt in de belangstelling. Een eerste gevolg was de maatregel waarbij het terreurniveau in ons land werd opgetrokken.

Deckmyn stelde hieromtrent opnieuw een aantal vragen. Toen bleek de burgemeester een stuk voorzichtiger in zijn uitspraken. Hij antwoordde dat we ons gelukkig mochten prijzen dat er tot op heden uit Gent nog geen Syriëstrijders waren vertrokken, maar dat niets zei dat we daar voor altijd van gespaard zouden blijven. Termont: ‘Er zijn nog geen onrustwekkende signalen gemeld, maar de politie blijft waakzaam’.

Ondertussen vertrokken de eerste Syriëstrijders uit Gent.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail