Johan Deckmyn aangehouden in Brussel

Op dinsdag 14 juni  was het gisteren precies één jaar geleden dat er federale verkiezingen plaatsvonden in België. Helaas durft vooralsnog geen van de Vlaamse partijen openlijk de logische conclusie trekken: België is twee landen, en het enige alternatief is de boedelscheiding.

Om het alternatief van de Vlaamse onafhankelijkheid nogmaals onder de aandacht te brengen, voerden parlementsleden van het Vlaams Belang hieromtrent actie in de Wetstraat. Op verschillende plaatsen in en om de Wetstraat werden de straatnaamborden vervangen door borden met de vermeldingen als ‘Republiek Vlaanderenstraat’ en ‘Vlaamse Vrijheidsstraat’.

De actie was duidelijk niet naar de zin van de aanwezige ordehandhavers, want alle vreedzame actievoerders werden stante pede opgepakt. De meesten ervan waren parlementsleden, zoals onder meer Johan Deckmyn.

Uiteindelijk werden de parlementsleden– geboeid in plastic handboeien – in een politiewagen afgevoerd naar het commissariaat in Brussel. Daar werd er overgegaan tot een identificatie en werden ze na een uurtje weer vrijgelaten.

Het is toch vreemd dat in een democratie parlementsleden zomaar door de politie bestuurlijk kunnen worden aangehouden. Maar ja, België is al lang geen democratie meer…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail