in Gent spreekt nog amper 6 op 10 jonge gezinnen Nederlands!

Het aantal jonge gezinnen waar nog Nederlands wordt gesproken, gaat er in Gent met rasse schreden op achteruit. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Kind en Gezin (2016) die wijzen op een forse ontnederlandsing en internationalisering van onze Vlaamse steden en gemeenten. 

Het Vlaams Belang, dat de cijfers onder de loep nam, verwacht dan ook meer ambitie van het stadsbestuur om het tij te keren. In nog amper 59,5 op de 100 jonge gezinnen is de thuistaal het Nederlands. In 32,40 % van de gevallen is dat intussen een niet-Europese taal, waaronder het Turks, Arabisch of Berbers (15,50 %). 

26,60 % van de nieuwgeborenen heeft een niet-Belgische moeder. 11,70 % van de borelingen beschikt niet over de Belgische nationaliteit. Hoe men het ook draait of keert: ook onze stad ondervindt in toenemende mate de gevolgen van het lakse immigratiebeleid dat in dit land wordt gevoerd.

Het spreekt voor zich dat, wanneer de huidige tendens zich doorzet, de Vlamingen een minderheid in eigen stad dreigen te worden, terwijl elk integratiebeleid helemaal onmogelijk wordt gemaakt. 

De immigratiekraan moet eindelijk worden dichtgedraaid. Immigranten die zich niet willen of kunnen aanpassen, moeten worden aangemoedigd om terug te keren naar het land van herkomst. Op lokaal vlak moet bovendien dringend een beleid worden gevoerd om het Vlaamse karakter van onze stad te versterken. Zo niet, kunnen we binnenkort ‘minderheidsplannen’ gaan opmaken voor autochtone Vlamingen. 

Wij vonden deze cijfers terug via http://www.kindengezin.be/cijfers-en-rapporten/cijfers/taal-en-nationaliteit/gemeenten/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail