De Wilde Weldoener

Reeds voor het vijfde jaar op rij maakten militanten en mandatarissen van het Vlaams Belang Koepel Gent gebruik van de Nieuwjaarsdrink van de stad Gent om de Gentenaren te verwelkomen met een kleine attentie. Ook dit jaar ontvingen de nieuwjaar vierende Gentenaren een kalendertje met een politieke spotprent.

Na vorig jaar aangeklaagd te hebben dat Gent voor veel Gentenaars helemaal geen “toffe stad” is, werd ook deze keer sp.a-burgemeester Daniël Termont scherp op de korrel genomen. Dit wegens het feit dat hij op kosten van de Gentse belastingbetaler de “Wilde Weldoener” speelt voor vooral niet-Gentenaren en dit bovendien ten koste van de leefbaarheid van onze stad. Eerst bijvoorbeeld de rode (sic) loper uitrollen voor Roma’s, om dan in paniek aan de alarmbel te trekken en anderen met de vinger te wijzen, is totaal ongeloofwaardig. Zeker voor een partij als de sp.a, die op lokaal, provinciaal, Vlaams en Europees vlak al jarenlang de dienst uitmaakt.

Meer dan 2.000 kalendertjes gingen dan ook vlot van de hand en menig Gentenaar sloot zich aan bij onze kritiek op “Wilde Weldoener” Termont.

Eenmaal de receptie werd aangevat, schoven ook de Vlaams Belangers enthousiast aan en klonken zij op een druk, boeiend en strijdbaar 2011!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail