Termont

Burgemeester Termont omzeilt de taalwetgeving

Tijdens de gemeenteraad van september stelde burgemeester Daniël Termont (sp.a) de “Beleidsnota Communicatie” voor. Voor het Vlaams Belang kwam deze beleidsnota rijkelijk te laat. De legislatuur is immers al halverwege …

Fractieleider Johan Deckmyn nam de beleidsnota kritisch door en kon zich niet vinden in de manier waarop Termont de taalwetten wil omzeilen. De burgemeester wil immers in zijn communicatie met immigranten die het Nederlands niet machtig zijn “rekening houden met diversiteit en anderstaligheid”.

Toen gemeenteraadslid Deckmyn vroeg wat dit concreet betekende, antwoordde de burgemeester dat de stad Gent op zoek zal gaan naar een externe partner om de eigen Gentse communicatie te laten vertalen in het Turks en in het Bulgaars.

Ten eerste is dit een duidelijke poging om de taalwetten te omzeilen. Ten tweede stelde Deckmyn dat het aanleren van de taal essentieel is als men vreemdelingen wil integreren in onze stad. De burgemeester doet echter net het omgekeerde door diezelfde vreemdelingen in hun eigen taal te bedienen! Waarom zouden vreemdelingen Nederlands leren wanneer ze kosteloos een tolk ter beschikking krijgen en zelfs de communicatiekanalen van de stad Gent in hun eigen taal krijgen!

Het Vlaams Belang beloofde alvast een dergelijke gang van zaken met alle wettelijke middelen aan te vechten. Deckmyn zal trouwens nagaan op welke manier de organisaties die de stad helpen met het omzeilen van de taalwetgeving, gesubsidieerd worden.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail