Vlaams Belang voert actie tegen sociale dumping

Mandatarissen en militanten van het Vlaams Belang voerden op  vrijdag 24 april actie aan de ingang van het Volvo-bedrijf in Gent. Er werd een pamflet uitgedeeld (klik hier voor het pamflet) en de actie kadert in de nationale actieweek van de Vlaams-nationale partij naar aanleiding van de dag van de arbeid.

Onder de noemer ‘Red Vlaamse Jobs’ wil het Vlaams Belang het probleem van de sociale dumping opnieuw op de politieke agenda plaatsen. De toevloed van goedkope arbeidskrachten uit Oost- en Zuid Europa zorgt immers voor massaal banenverlies in Vlaanderen. Door de Europese opengrenzenpolitiek wordt onze arbeidsmarkt overspoeld door goedkope arbeidskrachten. Vlaamse werknemers worden uit de markt geprijsd of dienen hun lonen naar beneden bij te stellen. Deze sociale dumping moet stoppen.

De cijfers tonen trouwens aan dat het vijf voor twaalf is. Sinds 2011 gingen er in de bouw bijna 13.000 banen verloren, terwijl het aantal buitenlanders er verviervoudigde. Niet omdat er minder werk was, wel omdat lageloonarbeiders uit het Oostblok gestaag hun plaats innemen. Maar ook in de transport-, vlees-, bewaking- en schoonmaaksector vloeit er sociaal bloed. Polen, Tsjechen, Slovaken, Bulgaren en Roemenen zijn er eerder regel dan uitzondering.

Als sociale volkspartij verzet het Vlaams Belang zich met klem tegen de Europese dumpingpolitiek. Met een 4-puntenprogramma dat ze in de verscheidene parlementen op de agenda plaatst, wil de partij het tij keren. Hierin eist ze onder meer de afschaffing van het Europees opengrenzenbeleid en de aanpassing van de verouderde detacheringsrichtlijn die sociale dumping creëert.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail