Vlaams Belang schrijft burgemeesters & korpchefs van Antwerpen en Hasselt aan m.b.t. belediging van hun politiekorps

“Hasseltse politie foltert, Antwerpse politie hanteert knokploegen”

Op 20 maart jongstleden organiseerde de stad Gent n.a.v. de Internationale Dag tegen Racisme de zogenaamde “Gentse Lente” (zie bijlage). Tijdens dit evenement lichtte de Gentse schepen Resul Tapmaz (sp.a) zijn “Actieplan racismebestrijding” toe.

Tijdens deze namiddag waren er verscheidene sprekers, waaronder Dyab Abou Jahjah. Eén van de sprekers (Yassine Channouf) mocht er vrijblijvend stellen dat de Hasseltse politie zich schuldig maakt aan foltering van gevangenen en dat de Antwerpse politie (zelfs geüniformeerde) knokploegen ingezet had in Borgerhout. Journaliste Saskia Van Nieuwenhove, die het debat van het “kritische middenveld” modereerde, stelde dat de ervaringen van Yassine Chanouf en zijn broers haar gemotiveerd hadden om zich in te zetten tegen racisme en discriminatie.

Dat gebeurde allemaal in het bijzijn van de Gentse schepen Resul Tapmaz. Deze schepen, vond het blijkbaar helemaal niet nodig om dit tegen te spreken, laat staan te nuanceren. Ook nadien kwam er geen officieel protest vanuit het Gentse stadhuis, niet mondeling, niet schriftelijk.

Ik vind het een botte schande dat op een evenement, georganiseerd door de stad Gent én in het bijzijn van een Gentse schepen, de Antwerpse en de Hasseltse politie door het slijk worden gehaald. Dit zonder maar een officieel woord van protest vanuit de stad Gent.

Vandaar dat ik de burgemeesters en korpschefs van Antwerpen en Hasselt hiervan via een schrijven op de hoogte bracht.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail