Stad Gent gedoogt illegale krotwoningen aan spoorweg Muide

Sinds enkele jaren kampt de stad met problemen, veroorzaakt door de instroom van Roma uit Oost-Europa. Zeker op het vlak van de woonproblematiek blijven er problemen. Zo zijn er nog steeds de illegale krotwoningen aan de Muide, waar onder meer Roma verblijven. Blijkbaar mogen deze illegale bouwsels daar ongestoord blijven…

In het verleden stelde burgemeester Termont hieromtrent dat de stad onmachtig was, omdat deze gronden eigendom waren van de NMBS. Het Vlaams Belang vindt het dan ook niet kunnen, dat nu deze gronden door de NMBS verkocht werden aan SoGent, men blijkbaar nog steeds even onmachtig blijft. De excuses zijn op. Een stadsbestuur mag illegale zaken niet gedogen.

De krotten (2 percelen in de Aziëstraat) worden momenteel bewoond door Roemenen. De politie heeft ondertussen wel verhinderd dat anderen zich op een derde perceel zouden vestigen. De politie kan dus wel ingrijpen, maar mag blijkbaar deze zaak niet volledig afhandelen. De stad Gent heeft immers beslist om in afwachting van de ontwikkeling van deze site, dit verder te gedogen. De kans is volgens de stad Gent groot dat een ontruiming zal leiden tot een nieuwe bewoning. Het Vlaams Belang verbaast zich hierover, omdat eerder in het antwoord van de burgemeester al werd gesteld dat de politie de vestiging van anderen op deze plek kon verhinderen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail