Radicalisering van moslims in Gent

Toen Deckmyn in februari nogmaals Termont aan de tand voelde m.b.t. de mogelijke radicalisering van moslims in Gent, bleek plots de noodzaak tot het oprichten van een “Cel antiradicalisering”.

Deckmyn verwees naar een krantenartikel en confronteerde Termont met het feit dat er toch radicalisering in Gent bleek te zijn. Een Turkse student Bestuurskunde uit Gent wist immers in een krant te vertellen dat een extremistisch groepje in het Gentse steeds sterker wordt. Dit ondervond hij naar verluidt aan den lijve. Hij stelde dat hij een tijdje geleden enkele radicalen ontmoette in de moskee die hij regelmatig bezocht. Na het gebed hoorde hij hen in behoorlijk extremistische bewoordingen tekeer gaan tegen een Belgische bekeerling. Deze radicale islamieten zouden, nog steeds volgens diezelfde persoon, in andere moskeeën aan het proberen zijn om jongeren te ronselen.

Oprichting “cel antiradicalisering”

In Gent heeft deze problematiek nieuwe initiatieven tot gevolg. De lokale politie krijgt een “cel antiradicalisering” die alle informatie over radicaliserende burgers opvolgt. Hiervoor worden vier mensen extra ingezet. Burgemeester Termont (sp.a) antwoordde dit tijdens de “Commissie Algemene Zaken” aan raadslid Deckmyn.

Deckmyn toonde zich tevreden met het feit dat men de radicalisering van moslims nu ook in Gent ernstig neemt en dat er concrete initiatieven aan worden gekoppeld. Ondertussen blijkt deze cel méér dan nodig. In maart liet het Gentse stadsbestuur immers weten dat er twee Syriëstrijders uit Gent vertrokken waren.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail