Geen varkensvlees op buurtrecepties, wel halal-hapjes

In 2016 spendeerde de stad Gent 69.432,22 euro aan nieuwjaarsrecepties. Burgemeester Termont antwoordde dit op een schriftelijke vraag van gemeenteraadslid Johan Deckmyn omtrent het aantal deelnemers, de kosten en de voedselvoorschriften van de nieuwjaarsrecepties die de stad organiseerde. Bovenop dit bedrag besteedden ook de wijkorganisaties nog eens 5.995,88 euro. De jaarlijkse receptie voor alle Gentenaars onder de Stadshal kostte 35.026,14 euro, goed voor 28.834 gratis consumpties.

Johan Deckmyn hoorde op één van deze nieuwjaarsrecepties enkele aanwezigen expliciet vragen naar halal-hapjes. Zij kregen de bevestiging van het bediendend personeel dat alles halal was. Deckmyn vroeg in dit verband aan de burgemeester hoe het zat met de hapjes die er werden geserveerd.

Wat de voedselvoorschriften betreft, valt het op dat de stad géén varkensvlees serveert op de buurtrecepties, en dit “om verwarring te vermijden”. Er werd wel bevestigd dat het geserveerde vlees halal was.

Het Vlaams Belang is van oordeel dat dit het zoveelste bewijs is dat autochtone Gentenaars zich moeten aanpassen aan religieuze islamitische regels. Dit is de wereld op zijn kop. Wij moeten ons niet aanpassen aan vreemde gebruiken. Maar blijkbaar vindt het stadsbestuur dit niet erg, wel integendeel …

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail